Szolgáltatások

Érdekvédelem, szolgáltatások

Valamennyi fogyatékkal élő között is az értelmi sérültek a leghátrányosabb helyzetűek, hiszen ők végképp nem tudják a saját érdekeiket megvédeni.

A rendszeresen megtartott fogadó órákon, a felmerülő kérdésekkel és gondokat nagy körültekintéssel próbáltuk meg orvosolni.

 

Mivel a Vezetőségünk valamennyi tagja a civil életben is értelmi sérültekkel foglalkozik, így a napi munkánk során is találkozunk ennek a csoportnak a gondjaival.

Ebben a munkánkban szintén önkéntesként jogász és pszichológus is besegít nekünk. Heti rendszerességgel elérhető valamennyi tagunk számára az általuk nyújtott ingyenes jogi-, és pszichológiai szolgáltatásunk.

 

Vezető szerepet vállaltunk fel a fogyatékkal élők Önérvényesítése és a Támogatott döntéshozatala területén. Előadások, tanfolyamok keretén belül ismertettük meg a fiataljainkat ezekkel az életüket érintő jogaikkal és lehetőségeikkel.

Mit is takar az önérvényesítés és Támogatott döntéshozatal? Az önérvényesítő csoportok kettős szerepet töltenek be az értelmi fogyatékossággal élő személyek életében. Lehetőséget teremtenek számukra önmaguk és környezetük gondolatainak, vágyainak megismerésre, saját véleményük kialakítására és a sikeres kommunikálásra.

 

Szintén ingyen próbálhatták ki és használhatták rendszeresen azt a mágnes terápián alapuló alternatív gyógymódot, amely egyre elismertebb lesz a hagyományos orvoslás területén is. További terveink vannak ezen a területen is még, de ehhez a megfelelő anyagi hátteret elő kell teremtenünk még.

 

Olyan szellemi bázissal rendelkezünk a tagjaink által, hogy sok esetben a zeneterapeutánk, gyógypedagógusaink, rajzterapeutánk is szakmai oldalról is nagy segítséget tudott nyújtani iskolás vagy óvodás fogyatékos gyereket nevelő családok számára. Ezt a továbbiakban is szeretnénk kiaknázni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.